Hur fungerar en etanolkamin?

Då Etanolkaminer är relativt nya är det inte alla som vet hur de fungerar och hur man hanterar dem. En etanolkamin fungerar lite annorlunda än traditionella gas- eller vedeldade kaminer. Etanolkaminer använder bioetanol som bränsle till värme och eld. Som ett resultat av det rena bränslet, behövs ingen skorsten – inget sot eller aska utelämnas när du använder produkten. Lågorna är rena och kräver inga justeringar i ventilationen.

Innan du använder den spisen, måste den installeras. En etanol spis kräver ingen skorsten/rökkanal eller någon form av anslutning och därför är installationen mycket enkel. Etanolkaminer finns i två olika kategorier, väggmonterad eller fristående.

 Väggmonterade Etanolkaminer

Väggmonterade eldstäder kan lätt hängas på en väggfäste som kommer med den öppna spisen. Väggfästet liknar i många fall detsamma som man använder till en platt-tv. Vanligtvis krävs ett säkerhetsavstånd på 1 meter.

Köp/info HÄR

vägghängd
golv

 Fristående etanolkaminer

Fristående etanoleldstäder är de enklaste för att installera. Montering av produkten är i de flesta fall bara en fråga om att placera bioetanol brännaren inne i spisen, och placera den öppna spisen där du vill använda den. Du behöver inte lägga något under den öppna spisen, och det kan stå på trägolv utan några säkerhetsproblem. Ett säkerhetsavstånd på 1 meter gäller även här.

Köp/info HÄR

Konvertera

Nu kan du åter ge liv till gamla träkaminer eller kakelugnar genom att ”konvertera” dem till etanolkaminer. Genom att du placerar din nyinköpta etanolspis i din gamla installation så har du en öppen eld på få minuter – snabbt och enkelt!

Renovering

Ska du renovera och har alltid drömt om en öppen spis? Nu behöver du inte installera en rökkanal eller ha en existerande skorsten – all du behöver göra är att köpa helt enkelt en etanolspis – inget krångel, inget kladd. För dig som bor i lägenhet eller hyr bostad utan möjlighet till ombyggning är detta den perfekta möjligheten att få den efterlängtade eldstaden. Etanolkaminer finns för både inomhus och utomhusbruk så tveka inte att skaffa en till uterummet eller balkongen!

Etanolkaminer öppnar möjligheterna för uterummet och trädgården

Traditionellt har eldstäder vara reserverade för inomhus bruk, men den öppna spisen börjar alltmer integreras i våra uterum för året-runt atmosfär och värme tack vare den fritt brinnande bioetanol kaminen.

En eldstad utomhus blir en central kontaktpunkt för många. För andra är det ett enkel, elegant och effektivt sätt att ge din uteservering eller trädgård nytt liv.

Inredning

Nu är det möjligt att dekorera och inreda ditt hem med en eldstad utan dyra installationer och ombyggningar. Välj en etanolkamin som går att fästa i väggen eller en som kan stå central i ditt vardagsrum och värma ditt hem med stil – de inte bara ser bra ut, gör de verkligen värme saker.

Copyright 2022 | Etanolkamin.se